Denne personvernerklæringen beskriver hvordan EVRY Card Services AS (EVRY) samler inn og bruker personopplysninger. EVRY følger gjeldende personvernlovgivning samt bedriftens politikk og prosedyrer vedrørende håndtering av personopplysninger.

Formålet med informasjonen som innhentes er:
  • Å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester
  • Å kunne sende relevant informasjon
  • Å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester
  • Å forbedre våre produkter, tjenester, brukervennlighet og nettside

Hvis du velger å ikke oppgi personlig informasjon til EVRY, kan enkelte funksjoner eller tjenester være utilgjengelige.

Behandling kan omfatte innsamling, opptak, justering, lagring, overføring og formidling eller en kombinasjon av dette. EVRY behandler personopplysninger både som prosessor og kontroller, som definert i det personlige datadirektivet.

Hvilke opplysninger samles inn?

Opplysningene vi samler inn er både personlig identifiserbar og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som person. For å kunne levere varene du har bestilt, gi deg informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse

Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. EVRY Card Services AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. Dette er informasjon som blant annet viser hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilken nettleser som benyttes.

EVRY Card Services AS benytter seg av Google Analytics til nettstedsmåling. Innhentet informasjon benyttes i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsiden vår, samt google annonsering. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. 

Hvordan opplysninger samles inn?

Du kan selv velge å gi EVRY Card Services AS (EVRY) informasjon om deg selv på flere måter; ved besøk eller kjøp i vår nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto eller ved henvendelser til EVRY kundeservice.

  • REGISTRERING AV KUNDEKONTO
    For å opprette kundekonto hos oss må du oppgi mobilnummer, gyldig e-post-adresse, navn og adresse. Det er ikke nødvendig å opprette en kundekonto for å handle hos EVRY, men med kundekonto trenger du ikke å fylle inn personopplysningene dine neste gang du handler hos oss.
  • E-POST
    Dersom du sender inn spørsmål tilknyttet din bestilling per e-post, registrerer vi din e-post adresse for å kunne fullføre din forespørsel.
  • INFORMASJON SAMLET INN VED HJELP AV AUTOMATISERTE VERKTØY
    Vi kan bruke informasjonskapsler / cookies, loggfiler og annen teknologi for å samle inn opplysninger om besøkende på vårt nettsted. EVRY knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker.
KLARNA

Vår utsjekkingsløsning er levert av Klarna (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige) og denne bruker informasjonskapsler/ cookies for å tilby deg en best mulig handleopplevelse.

Du kan bestemme bruken og omfanget av informasjonskapsler / cookies i innstillingene på datamaskinen din. Du kan velge innstillinger på datamaskinen din som gir deg varsel hver gang en informasjonskapsel blir brukt. Du kan også skru av all bruk av informasjonskapsler via din nettleser. Vi gjør oppmerksom på at dette regnes som en datamaskininnstilling, og at  innstillingene kun gjelder for datamaskinen de blir foretatt på.

Det rettslige grunnlaget for behandlingen

Samtykke

EVRY Card Services AS behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer, melde seg på nyhetsbrev, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene gitt etter samtykke fra deg som bruker av vår nettløsning.

Rettslig forpliktelse

EVRY Card Services AS behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse

EVRY Card Services AS behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet evrywear.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes.

Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjepart. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenesten. Dette gjelder PostNord, Posten Norge og Klarna som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester i forbindelse med frakt og betaling. Samarbeidspartnerne har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre de avtalte tjenestene. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

KLARNA– betaling med kort/faktura

Beskyttelse av opplysninger. Klarna gjennomgår og evaluerer opplysningene du oppgir, og kan dele opplysninger med andre virksomheter og kredittvurderingsbyråer dersom det finnes legitim interesse for dette. Dine personopplysninger blir behandlet i henhold til gjeldende personvernlovgivning, som beskrevet i Klarnas retningslinjer for personvern.

PostNord og Posten Norge – forsending av varer

Vi benytter PostNord og Posten Norge som transportør av varer.

Betaling med kort

Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Hvordan lagres/slettes informasjonen?

Dersom EVRY Card Services AS ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.

KUNDEKONTOER

Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. I følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven, må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KONKURRANSER OG KAMPANJER

Ved konkurranser på nettsiden blir personopplysningene lagret til konkurransen er avsluttet, vinneren trukket og kontaktet.

KUNDESERVICE

Henvendelser per e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

Dine rettigheter og vår kontaktinformasjon

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller slettes. Vi kan ikke slette opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss ved å sende en e-post til bankingservices247@evry.com eller på telefon 21 89 62 45.

Dersom du mener at EVRY Card Services AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, kan du klage til vår databeskyttelsesansvarlig på privacy@evry.com. Du har også rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet. Kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.